Blog 59★ – mijn anti-allergiepilletjes

Hi iedereen! Leuk je weer te zien op mijn blog. Ik kreeg laatst een vraag over welke anti-allergiepilletjes ik gebruik. Ik dacht misschien is dit wel interessant voor meer van jullie. Ben je hier benieuwd naar? Lees dan gauw verder.

De anti-allergiepilletjes die ik gebruik zijn de: Levocetirizine diHCl Sandoz 5 mg. Deze krijg je op recept van de huisarts.

img_0453_fotor

Ik heb een hoop medicijnen geprobeerd, maar deze pilletjes werken het beste voor mij. Ik neem ze dagelijks in, maar op onregelmatige tijden. Hier bedoel ik mee; als ik weet dat ik op visite ga bij iemand met huisdieren, dan neem ik het pilletje pas een half uurtje van te voren in. Dan werkt die het best.

Ik neem dagelijks 1 pilletje in voor mijn hooikoorts en soms komt het voor dat ik op een dag 2 pilletjes neem (bijvoorbeeld als ik onverwacht op visite ga bij iemand). De reden dat ik maar 1 pilletje per dag neem, is dat ik bang ben dat ik anders immuun word. Dat zou betekenen dat het pilletje dan bij mij niet meer werkt, mijn lichaam is er dan te erg aan gewend. Maar gelukkig is dat nog niet het geval!

Belangrijk om te weten over Levocetirizine (de werkzame stof):

  • Levocetirizine is een anti-allergiemedicijn.
  • Bij allergie (zoals hooikoorts), door allergie ontstoken ogen of neus, netelroos en jeuk.
  • Werkt na ongeveer een half uur. De werking houdt een dag aan.
  • Heeft u voortdurend klachten? Gebruik levocetirizine elke dag. Heeft u af en toe last? Neem het dan in als u klachten krijgt. Of een uur voor u verwacht last te krijgen.
  • Bijwerkingen: hoofdpijn en een droge mond. In het begin kunt u wat suf of slaperig zijn. Dit wordt minder als u het een paar dagen hebt gebruikt. Voelt u zich suf of slaperig? Dan kunt u levocetirizine het beste ’s avonds innemen.

Wat doet Levocetirizine en waarvoor gebruik ik het?

Levocetirizine is een anti-allergiemedicijn. Artsen schrijven het voor bij verschillende vormen van allergie, zoals hooikoorts, langdurig onstoken neusslijmvlies, ontstoken ogen door allergie, netelroos en jeuk.

Mag ik Levocetirizine gebruiken met andere medicijnen?

Er zijn van dit medicijn geen belangrijke wisselwerkingen met andere medicijnen bekend.

 

Als jullie nog vragen hebben, hoor ik het graag! En wie van jullie neemt trouwens ook een anti-allergiemedicijn? Zo ja, welke?

Fijn weekend! 

♥ Liefs, Louise

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s