Blog 57★ – mijn broodtrommel

Hoi iedereen! School is alweer een tijdje van start gegaan en ik zit nu in het 3e jaar van mijn opleiding tot huidtherapeut. Ik vind het nog steeds hartstikke leuk (ik heb na lang zoeken eigenlijk een stage gevonden, YEAH). Maar zo’n voltijd HBO studie neemt best veel tijd in beslag. Ik breng daardoor veel tijd op school door, maar dat betekent dat ik goed mijn dag moet voorbereiden. En met voorbereiden bedoel ik, het klaarmaken van mijn broodtrommel.

Vaak als ik zo’n lange dag op school had, kocht ik een broodje of iets lekkers in de kantine. Een broodje gezond of een croissantje bijvoorbeeld. Sinds mijn glutenintolerantie is dat niet meer mogelijk. Heel af en toe haal ik wel een Optimel yoghurtje of een glutenvrije reep, maar daar kan ik niet de hele dag mee door komen.

keep-calm-and-eet-een-yoghurtje

Vandaar dat ik mijn broodtrommel weer uit de kast heb getrokken! Op deze manier kan ik makkelijk dingetjes meenemen in mijn tas. Wat neem ik zoal mee naar school?

 • Bij de Albert Heijn kan je tegenwoordig unknownglutenvrij brood kopen. Dat is van het merk Genius, meerzaden brood. Heel lekker is het niet, maar gelukkig wel vers. Dit
  brood besmeer ik vaak met een dikke laag Nutella of pindakaas, om de smaak van het brood een beetje weg te stoppen.
 • Wat je ook bij de Albert Heijn kan kopen, zijn makkelijk verpakte maïswafels. Deze dahi_434d50323537313239_1_lowres_jpgunne
  maïswafels zitten per 5 stuks verpakt. Ik
  neem dan een smeerkaasje mee met een klein mesje en dan kan ik lekker op school mijn wafeltjes smeren. Dan blijven ze het lekkerst!
 • Voor tussendoortjes, niet alleen op school, maar ook thuis kies ik steeds vaker voor iets gezonds. Bijvoorbeeld een komkommer in stukjes gesneden, een paprika of cherry tomaatjes.
 • Maar soms heb je natuurlijk trek in een lekker stukje chocolade en dan ben ik een groot voorstander van de chocolade kokos macronen. Daarvan doe ik er dan eentje van in mijn broodtrommel.ahi_434d50313731393839_1_lowres_jpg
 • Als ik ’s ochtends wat later moet beginnen, maak ik steeds vaker een salade om mee te nemen. Daar doe ik dan wat nootjes bij en kleine stukjes appel. Ligt er maar net aan wat we in huis hebben op dat moment. Ook erg lekker!
 • Of ik maak een smoothie en vul mijn beker hiermee. Kan ik tijdens het hoorcollege lekker mijn zelfgemaakte smoothie opslorpen.

Deze variaties neem ik vaak mee naar school. Ik wen steeds meer aan mijn glutenvrije dieet. Als jullie nog tips hebben voor mij, hoor ik het graag!

♥ Liefs, Louise

 

2 gedachten over “Blog 57★ – mijn broodtrommel

  1. LikeLouise

   Hoi Liza,
   Wat leuk dat je interesse hebt in huidtherapie! Zelf vind ik het een super leuke opleiding. Ben altijd erg geïnteresseerd geweest in de huid (mede door mijn allergieën), vandaar dat ik me helemaal hierin kan vinden. Als je meer informatie wilt of vragen hebt, kun je me een mailtje sturen. Een goede studiekeuze maken is ook lastig!
   X

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s