Blog 43★ – probiotica

Hi! Sinds kort ben ik begonnen aan een 60 daagse kuur probiotica. Hier ben ik mee begonnen op aanrader van mijn schoonmoeder, zij is gewichtsconsulente.

Voorheen hebben gluten mijn darmen erg aangetast. Hier ondervond ik ook de gevolgen van. Om die reden ben ik overgestapt op een levenslang glutenvrij dieet. Het eten van glutenvrij voedsel geeft mijn darmen de kans zich te kunnen herstellen. Dit herstellen heeft tijd nodig. Mijn huisarts vertelde dat het wel een halfjaar tot een jaar kan duren voordat mijn darmen weer gezond zijn en normaal kunnen functioneren.

Deze probiotica pillen zorgen ervoor dat mijn darmflora weer gezond is en wordt aangevuld. Verder geeft het ondersteuning aan mijn natuurlijke weerstand. Darmflora is de verzamelnaam voor miljarden goede als slechte bacteriën die je lichaam helpen voedsel te verteren. Darmflora van de mens weegt maar liefst rond de 1,5 kilo en bestaat uit 1000 verschillende bacteriën.


Ik heb dus probiotica in de vorm van pillen. 1 pil bevat maar liefst 25 miljard levende bacteriën. Raar idee eigenlijk hé? Ik neem dus iedere ochtend bij me ontbijt een pilletje in. Heel makkelijk! Je hebt ook probiotica die je moet mengen met water en enige tijd moet laten intrekken. Dit vind ik te veel gedoe, dan vergeet ik het alleen maar.

Ik ben nu een klein weekje bezig en ben benieuwd naar het resultaat ervan. Ik hoor dat veel mensen probiotica gebruiken zonder coeliakie of andere darmproblemen te hebben. Het schijnt verder heel goed voor je te zijn. Hebben andere hier ervaring mee? Ik zou dat graag willen weten!

♥ Liefs, Louise

3 gedachten over “Blog 43★ – probiotica

 1. silviabruin

  En hoe bevalt de probacticol ik heb zelf ook verschillende allergieen en ben ervmee begonnen maar na een dag gestopt vanwege maagproblemen ik ga het later nog een keer proberen

  Like

  1. LikeLouise

   Hi Silvia,
   Ik ben er eigenlijk sinds kort mee gestopt! Ik had wat meer last van buikpijn en mijn eczeem werd erger.. Weet niet 100% zeker of dat van de probiotica is, maar kon niks anders bedenken. Misschien is het zo dat je in het begin wat meer last hebt en dat het daarna afneemt, dacht ik erna.
   Zie dat jij ook last kreeg van maagproblemen, dus ben benieuwd of het de volgende keer beter gaat. Laat het me weten!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s