Blog 41★ – leven met een koortslip

Hi! Vandaag heb ik weer een story of my life. Mijn hele leven lang heb ik al last van de beroemde koortslippen oftewel het herpes simplexvirus. Op de middelbare school als het tijd was voor de jaarlijkse schoolfoto, liep ik standaard rond met een koortslip. Mijn oude klasgenoten kunnen dat denk ik nog wel na vertellen. Ik dacht altijd dat ik voor het ongeluk was geboren. Totdat de koortslippen een tijdje wegbleven. Ik heb ongeveer 2,5 jaar lang geen koortslip gehad, tot een weekje terug.

Een koortslip is heel vervelend. Het bonkt, het doet zeer en het ziet er wederom niet heel smakelijk uit. Wat ik al zei heb ik van kleins af aan al te maken met dit virus. Als je eenmaal een koortslip heb gehad, verdwijnt het niet meer uit je systeem. Het virus blijft in je lichaam en wacht op het moment dat het weer geactiveerd wordt.

Ik was laatst op vakantie geweest en ben vergeten mijn lippen in te smeren. Wist ik veel dat ook je lippen konden verbranden. Ja hoor en hoe! Ik heb de laatste paar dagen in Mallorca met rode en pijnlijke lippen gelopen. Eén voordeel: het leek net alsof ik een rood kleurtje op mijn lippen had.

Waarschijnlijk doordat mijn lippen zo zijn verbrand, is het virus getriggerd en tot uiting gekomen. De volgende dag heb ik bij een strandtent gezeten en uit een glas gedronken zonder rietje. Dit doe ik eigenlijk nooit, omdat ik weet dat uit een vies glas drinken een oorzaak kan zijn van het ontstaan van een koortslip. Maar toen was het kwaad al geschied. Ik had niet 1 koortslip, maar ik kreeg er gelijk 2.

Hier een aantal foto’s:

IMG_4482.jpg
Hier kwam de koortslip opzetten
IMG_4501.jpg
Begonnen korsten te vormen
Schermafbeelding 2016-07-28 om 18.00.58.png
Een aantal dagen later waren ze gelukkig ingedroogd

Wat goed is om te weten als je te maken hebt met een koortslip, is dat voeding een belangijke rol daarbij speelt. Er bestaat een disbalans tussen lysine en arginine in je lichaam (dit zijn aminozuren). Je hebt een tekort van het aminozuur lysine en arginine is in overvloed. Lysine heeft een remmende werking op het herpes simplexvirus, dus daar moet je goed opletten bij het kiezen van je voeding.

Hier een aantal opties voor voeding dat je vooral moet kiezen met veel lysine:

Eiwitten

 • Makreel, tonijn, zalm, tong, schelvis, papaja, vijgen en dadels
 • Eieren
 • Rundvlees, lamsvlees, schapenvlees, kip
 • Zonnebloempitten
 • Taugé

Koolhydraten

 • Appels, peren, perziken, abrikozen, citrus, mango
 • Avocado, wortelen, spinazie, veldsla
 • Meeste groenten bevatten veel lysine
 • Witte rijst

Wat je liever moet beperken/vermijden:

 • Noten, cashewnoten, amandelen
 • Zaden (vooral sesamzaad)
 • Peulvruchten, pinda’s, erwten, linzen, soja
 • Kaas
 • Banaan, druiven, sinaasappel, bosbessen, aardbeien
 • Uien, knoflook, radijs, spruiten
 • Chocolade

Naast voeding, waarbij je het virus inwendig bestrijd, kan je het virus ook uitwendig tegengaan. Herpotherm ”de elektronische lippenstift” biedt hier een oplossing voor.

herpotherm
Herpotherm – Dermatologisch getest

 

De Herpotherm is makkelijk in gebruik en door het leuke ontwerp is deze elektronische lippenstift niet meer te missen uit je make-up tasje! 😉 Hierdoor ben je altijd voorbereid op een uitbraak van een koortslip en kan je hem vroegtijdig bestrijden. Heb ik je interesse gewekt naar dit product? Via www.koortslipweg.nl kan je hem bestellen!

 

 

Ik hoop dat jullie iets aan deze tips hebben gehad. Als je geen last hebt van koortslippen, houden zo! Maar heb je dat wel, dan vinden wij er samen een oplossing voor!

♥ Liefs, Louise

#ad

 

 

 

 

6 gedachten over “Blog 41★ – leven met een koortslip

 1. Simone

  Goede tips! Een vriendin van mij gebruikt de herpotherm (als ik het goed schrijf). Heeft ze bij koortslippreventie.nl gekocht en ze is er erg tevreden over! Misschien ook wel een oplossing voor jou?

  Like

 2. Pingback: Blog 98★ – review Herpotherm – LikeLouise

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s