Blog 40★ – nog meer allergieën?

Hoi iedereen! Vandaag is blog 40 alweer aan de beurt! In mijn blogs komen de meeste allergieën van mij naar voren, maar ik heb ook een aantal allergieën waar ik niet over schrijf. Ik heb daar minder last van in het dagelijks leven, maar toch, ik heb ze wel! Hierbij een uitleg daarover.

De een heeft geen allergieën en de ander heeft er een verzameling van, just LikeLouise! Allergieën kunnen erfelijk bepaald zijn, dus daar komt eigenlijk wel een beetje geluk en ongeluk bij kijken. Bij mij ongeluk, want ik heb het (bijna) allemaal van mijn moeder gekregen. Ik heb bijvoorbeeld een waslijst vol met allergieën en mijn broer Jesse is nergens allergisch voor.

Nog even een opfrissertje. De allergieën waar ik over blog, zijn:

 • Coeliakie oftewel een glutenintolerantie, deze ‘allergie’ heb ik pas sinds februari 2016 ontdekt.
 • Hooikoorts (op extreem hoog niveau), daar heb ik al iets langer last van. Als klein kind heb ik altijd in een grasveld kunnen rollen, tot een aantal jaar geleden.
 • Mijn allergie voor dieren, heb ik ontdekt door ons lieve en kleine hondje Max. Over dit verhaal heb ik ook een blog geschreven. Niet gelezen? Hierbij de link. Ik ben allergisch voor de huidschilfers van dieren, niet voor haren zoals de meeste denken.
 • Allergie voor cosmetica, hiermee bedoel ik de basis ingrediënten waarmee cosmetica producten over het algemeen mee worden geproduceerd.
 • Parfum, inwendig (wat in cosmetica verwerkt zit) en uitwendig gebruik (eu de toilette). Dit betekent niet dat ik nooit parfum draag, maar ik moet goed opletten dat ik het op mijn kleding spuit en absoluut niet op mijn huid.

Verder heb ik ook nog een aantal andere allergieën. Die zijn niet zodanig erg dat ik hier belemmeringen mee ondervind in mijn dagelijks leven (wel bij het bovengenoemde rijtje), maar de allergie is wel aangetoond.

 • Aardbeien, van kleins af aan ben ik allergisch voor aardbeien. aardbeiVroeger kreeg ik als ik het at rode plekjes op mijn lichaam en leek ik net zelf op een aardbei. De allergie reactie is gedurende de jaren verstreken wel wat minder geworden, ik kan namelijk nu wel gewoon aardbeien eten. Maar wel een normale portie en niet 3 keer in de week.
 • Worteltjes, hetzelfde verhaal als met aardbeien. Ik kan wel kleine stukjes wortel door de sla eten, maar neem nooit een wortel als tussendoortje.
 • Slagroom, hier heb ik het vroeger wel altijd moeilijk mee gehad. Wie wilt er nou geen slagroom op zijn taart? Ik in ieder geval wel! Hier ben ik met de jaren ook wat overheen gegroeid en neem ik soms als de gelegenheid ervoor is een beetje slagroom.
 • Kristalsuiker, dit is nooit zo’n probleem geweest omdat er gelukkig rietsuiker op de wereld bestaat.
 • Huisstofmijt, WAT? Ik krijg de indruk dat veel mensen niet snappen wat huisstofmijt precies is. Huisstofmijt is een diertje die je met het blote oog eigenlijk niet kunt zien. Zij leven van de huidschilfers van mensen en dieren. Daarom zijn je dekbed en kussens een goede leefomgeving voor hen. De vervelling en de uitwerpselen van de huisstofmijt kunnen allergische reacties veroorzaken, zoals: eczeem en astma. Vandaar dat ik thuis speciaal beddengoed heb wat huisstofmijt tegenhoud.
 • Wol, dat is niet zo erg zolang je maar geen schaap als huisdier hebt zou je zeggen. Maar in de winter kan het wel vervelend zijn. Het gevoel dat ik in de H&M sta met een leuke trui in me handen en zie dat het wol bevat, is teleurstellend. Door wol krijg ik jeuk op mijn lichaam en wil ik de trui het liefst op dat moment gelijk uit het raam gooien.

Dus zo leren jullie me nog beter kennen!

♥ Liefs, Louise

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s