Blog 38★ – aangekomen of niet?

Hoi iedereen! Ik ben weer terug van mijn vakantie naar Mallorca, dus er staat eindelijk weer een nieuwe blog voor jullie klaar. Het eerste waar ik aan dacht toen ik thuis kwam was mijn laptop opladen, zodat ik snel kon beginnen met typen! Ik denk dat je wel kan raden waar het over gaat, over mijn vakantie ervaring natuurlijk.

Voordat ik start, wil ik even zeggen dat ik een heerlijke vakantie heb gehad en stiekem wel wat langer had willen blijven! Als je altijd zo druk in de weer bent, is het heerlijk om even samen met je familie te zijn en geen verplichtingen hoeft na te komen. Ik heb het meeste van de tijd lekker gechilld met de groep en heb natuurlijk de leukste belevenissen vastgelegd voor mijn YouTube channel! Op die manier ben je er toch een beetje bij geweest. Als je niks wilt missen, kun je je (gratis) abonneren op mijn kanaal en blijf je altijd op de hoogte van mijn nieuwste video’s. Dat zou ik héél leuk vinden!

Cupido hotel.jpg
Hotel Bahia (voorheen Cupido) Palma de Mallorca. Aanrader!

Dat gezegd te hebben, zal ik even bij het begin beginnen. Wat ik al in mijn vorige blog(s) heb verteld, is dat ik zelf etenswaren mee heb genomen door mijn glutenintolerantie. Vooral in het buitenland weet je nooit zeker wat er allemaal in een gerecht verstopt zit. Wij verbleven in een hotel met all inclusive arrangement en dat betekent dat je ’s ochtends, ’s middags en ’s avonds lekker kan aanschuiven. Ik heb daarom 2 pakken crackers meegenomen en een aantal lekkere snacks (in het geval ik de toetjes daar niet mocht) en helaas was ik mijn brood vergeten. Shit! Maar gelukkig was dat het enige wat ik thuis had achtergelaten.

Het eten is tegen me verwachtingen in heel erg meegevallen! Er was een groter glutenvrij assortiment dan ik dacht. Toen wij thuis vertrokken dacht ik nog bij mezelf: ”Ik ga ieder geval niet aankomen deze vakantie”. Ik heb nog niet op de weegschaal gestaan (we zijn vannacht pas thuis gekomen), maar het hangt er maar net om denk ik. Háhá!

Schermafbeelding 2016-07-17 om 17.17.37
Shot uit mijn (komende) vlog
Schermafbeelding 2016-07-17 om 17.17.56
Shot uit mijn (komende) vlog

Vorig jaar ben ik precies naar het zelfde hotel op vakantie geweest en kon ik me niet herinneren dat er bij elk gerecht een bordje was geplaatst over de ingrediënten. Het kan zijn dat het systeem sinds dit jaar pas wordt toegepast, maar ik denk dat de kans groter is dat het me toen helemaal niet is opgevallen.

Dit bordjes systeem werkte dus heel goed voor mij, omdat ik in 1 oogopslag kon zien wat ik wel en niet kon pakken. Over het algemeen had ik veel keus. Iedere avond veranderde het buffet, dus moest ik weer even checken wat voor mij geschikt was.

Wat heb ik allemaal gegeten?

  • Eieren
  • Veel salades en fruit, is natuurlijk altijd een goede keus en glutenvrij.
  • Patatjes met vlees en kip (zoals biefstuk en rollade)
  • Er waren avonden dat er glutenvrije pizza’s waren, dus daar heb ik zeker optimaal van geprofiteerd.
  • Er was jammer genoeg alleen de eerste avond een glutenvrije appeltaart, hij was overheerlijk! Ik heb heel de vakantie daar naar uit gekeken, maar hij kwam niet meer terug. Er waren wel andere lekkere glutenvrije cakejes en taartjes aanwezig.
  • Het ijs was helaas niet glutenvrij, maar de kok had 1 avond voor mij glutenvrij ijs geregeld! Ze herkende ons van vorig jaar, dus is speciaal voor mij glutenvrij gaan halen. Wat een topper! En niet 1 bolletje, maar een half bord vol. Nu moet ik volgend jaar wel terug gaan!
Schermafbeelding 2016-07-17 om 18.13.36.png
Ik was iets te enthousiast, dus de helft was al opgegeten voordat ik de foto had geschoten
  • Ik heb wel af en toe gesmokkeld met het ontbijt, namelijk met pannenkoeken. Deze waren niet glutenvrij. Een vriendinnetje van mij, die ook coeliakie heeft, vertelde dat zij dat per ongeluk weleens heeft gedaan en er geen erge klachten aan heeft overgehouden (alleen wat buikpijn). Dus ik gokte het erop en dat was goed te doen! Ik heb het niet iedere dag gegeten, want ik merkte het wel aan mezelf erna. Maar zo nu en dan dacht ik, moet kunnen. Je bent tenslotte op vakantie! Ik heb er buiten dat heel erg van genoten. Hmmmmm….

Naar mijn gevoel is dit hotel goed voorbereid voor mensen met voedselallergieën. Het enige wat ik de volgende keer anders zou doen is mijn eigen brood meenemen. Dat was wel de planning, maar daar zal ik de volgende keer extra allert op zijn. Desalniettemin is dit hotel sowieso een aanrader en zeker wanneer je coeliakie hebt.

!!NIEUW UPLOAD SCHEMA!!

Omdat ik nu ook van plan ben om wekelijks een vlog te plaatsten, zijn dit de dagen wanneer je om 16:00 een blog kunt verwachten:

➤Dinsdag: smoothie blog (in de zomer)

➤Vrijdag: blog

➤Zondag: blog

Fijne avond en tot dinsdag!

♥ Liefs, Louise

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s