Blog 33★ – shoppen in de Albert Heijn

Hoi! Vandaag blog 33 alweer! Jeetje, wat gaat het toch snel! Ik blog nog steeds iedere keer met plezier.

Vandaag ben ik een keer niet de stad in geweest om de shoppen, maar heb ik de Albert Heijn een bezoekje gebracht. Ik? Ja! En niet zomaar, ik had een doel voor ogen.

Mijn schoonmoeder gaf mij laatst een tip over een artikel over een nieuw logo voor gezonde glutenvrije producten. Mijn schoonmoeder is gewichtsconsulente en daardoor zeer geïnteresseerd in gezonde voeding, nu houdt ze natuurlijk ook alle glutenvrije producten specifiek in de gaten voor mij. Mocht je begeleiding willen om gezond gewicht te verliezen, neem eens een kijkje op haar website: www.ozogezond.nl. Er staan trouwens ook leuke recepten op als je inspiratie nodig hebt!

Het artikel vertelde dat in glutenvrije producten vaak veel ongezonde voedingsstoffen verwerkt zitten. Denk hierbij aan veel suikers, vet, zout en weinig vezels. Het nieuwe logo, ontwikkeld door de Nederlandse Coeliakie Vereniging, komt te staan op glutenvrije producten met gezonde samenstelling.

Het logo ziet er als volgt uit:

nieuw logo.png

Dus als je dit logo tegenkomt, weet je zeker dat je goed zit! Het is vanzelfsprekend dat je dit logo nooit zal aantreffen op een pak koekjes bijvoorbeeld. Het logo komt alleen te staan op gezonde producten.

Daarnaast wordt er de laatste tijd op TV, door de Albert Heijn bijvoorbeeld, veel reclame gemaakt voor nieuwe glutenvrije producten in de winkels. Bij de Albert Heijn specifiek gericht op de vriezerschappen. Steeds vaker zie ik ook de reclame van Schär voorbij komen (één van de bekendste producenten van glutenvrije producten). Dus heb ik een bezoekje gebracht aan een grote Albert Heijn, omdat deze een breder assortiment heeft, opzoek naar nieuwe glutenvrije producten.

En deze heb ik gevonden! Zoals glutenvrije hamburgers, pizza margherita en iets lekkers voor het toetje van vanavond. Niet heel gezond allemaal, maar soms moet je jezelf even verwennen!

boodschappe kar 2.jpg

Omdat ik toch al in de Albert Heijn liep, heb ik voor vanavond wel een extra gezonde maaltijd voorbereid, namelijk:

bloemkoolrijst.jpg
Nasi met bloemkool rijst
Ja je leest het goed, bloemkool rijst! In plaats van rijst te gebruiken is dit een gezonde vervanger. Het grappige is dat je door de nasi haast geen verschil proeft met normale rijst. Bloemkool bevat relatief veel vezels en veel calcium. Bloemkool rijst is een hele hipe, het wordt zelfs superfood genoemd! Eigenlijk kan je het vergelijken met courgette spaghetti, wat soms als vervanger wordt gebruikt voor pasta.

Met deze ingrediënten heb ik de nasi verder afgemaakt:

IMG_3718_Fotor.jpg

Dat is natuurlijk wel lekker, maar daar hoort ook een toetje bij. En dit keer had ik geen trek in ijs, vla of een stuk fruit. Dus heb ik gekozen voor glutenvrije appelflappen! Sinds mijn coeliakie heb ik geen appelflap meer aangeraakt.

appelflap.jpg

Glutenvrij bladerdeeg, appel en kaneel was voldoende om deze creatie neer te zetten. Ze zijn heerlijk (ik heb er stiekem al eentje opgegeten)! Ik ben benieuwd wat de rest ervan vind.

Het was weer een lekker productief dagje voor mij, maar het is tenslotte weekend! Wat ga jij eten vanavond?

♥ Liefs, Louise

4 gedachten over “Blog 33★ – shoppen in de Albert Heijn

  1. Oudmaarnietversleten

    Weet je zeker dat dat het nieuwe logo is? Ik heb er nog niks over gelezen in het nieuwsblad. Bij het echte glutenvrije label hoort toch de code van het produkt te staan. Ieder produkt die goedgekeurd is heeft zo’n code. Of heb ik iets gemist?

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s