Blog 31★ – begin de dag met een lach

Hi! Toen ik net begon met mijn blog en dus pas kort wist van mijn allergie voor gluten, vond ik het vooral moeilijk om een nieuw ontbijt te verzinnen. Een ontbijt moet niet te veel moeite kosten in de ochtend namelijk. Gedurende mijn zoektocht en door het leren van handigheid in samenstellen van maaltijden, heb ik gelukkig wat variaties gevonden! Deze wil ik vandaag met jullie delen. Ook al heb je geen coeliakie, kan dit misschien toch inspiratie zijn voor jou in de vroege morgen!

Om even terug te komen op ”een ontbijt moet niet te veel moeite kosten in de ochtend”, dat was mijn instelling voorheen. Doordat ik nu meer moet nadenken over eten sinds de ingang van mijn levenslange glutenvrije dieet, begin ik het steeds leuker te vinden om nieuwe ontbijtjes te proberen. Zelfs in de ochtend geniet ik nu meer van mijn maaltijd. Met name omdat je ontbijt eigenlijk de belangrijkste maaltijd is van de hele dag.

Hieronder volgen een aantal van mijn ontbijt variaties:

1 De smoothie

IMG_0290

2 Magere yoghurt met noten en lijnzaad

IMG_0297.jpg

3 Dubbel vla met banaan

Ibanaan.jpg

4 Glutenvrij bolletje met beleg

IMG_0298

5 Glutenvrij beschuitje met hagelslag en boerenmetworst

beschuit.jpg

Dit zijn al heel wat meer variaties dan waar ik mee begon! Op de middelbare school deed ik bijvoorbeeld helemaal niet aan ontbijten. Daardoor was ik vaak nog moe in de les en niet vooruit te branden! Plus dat ik rond een uurtje of 10:00 heel veel ging eten. Het is veel gezonder als je een goed ontbijt nuttigt. Soms hoor ik van mensen dat zij standaard 1 maaltijd hebben voor in de ochtend, dat kan natuurlijk ook! Maar ik hou van variatie, in alles eigenlijk. Door goed te ontbijten begin je de dag al met een lach, dat is toch wat iedereen wil? Wie wordt nou niet vrolijk van lekker eten? Ik in ieder geval wel!

Een goed weekend allemaal!

♥ Liefs, Louise

Een gedachte over “Blog 31★ – begin de dag met een lach

  1. Pingback: Blog 77★ – nom nom nom – LikeLouise

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s