Blog 29★ – I’ll take you to the candy shop

Hoi! Zoals jullie weten ben ik erg gezond bezig. Drink veel smoothies, eet glutenvrij, eet veel salades en noten. Maar als ik heel eerlijk ben mis ik af en toe een lekker snoepje! Ik ben geen voorstander van veel snoep, maar op sommige momenten….

Ik vind het nog steeds lastig als ik bijvoorbeeld op een verjaardag van iemand ben, om te bepalen wat ik wel en niet kan eten. Negen van de tien keer staat er een grote bak met snoep op tafel, maar welke snoepjes mag ik wel en welke mag ik niet? Ik ben al een tijdje op het glutenvrije pad dus ik kom steeds een stapje verder!

Katja 

Bijna alle Katja snoepjes en dropjes zijn glutenvrij. Met uitzondering van de zure matjes en zure sticks (die vind ik heerlijk, maarja).

M&M’s

Ik mag ze gelukkig allemaal, behalve de blauwe variant. Sommige zakken zijn gemengd, dus dat betekent sorteren maar!

m&ms sorteren
Help je mee?

Haribo

De lekkere perziken, spenen en kikkers zijn gelukkig glutenvrij. Happy me!

Fruittella

Van Fruittella alleen de smaken aardbei en gardenfruits.

Look O Look

Wat ik tot nu toe ben tegen gekomen in het schap van snoepjes, wat betreft het merk Look O Look, mag ik ze allemaal! Als ik haast heb en door de Jumbo heen raas, is een zak Look O Lookjes altijd goed (hoop ik).

Muntdrop 

Zoals ik eerder heb verteld, ben ik verslaafd aan muntdrop. Ik eet echt niet té veel dropjes op een dag, want dat is ongezond. Maar zo nu en dan een dropje kan mij heel gelukkig maken. De muntdrop van de Albert Heijn is gelukkig glutenvrij! Die at ik al voor mijn diagnose, dus mijn overheerlijke muntdropjes heb ik goddank niet hoeven wegstrepen van mijn lijstje.

cnadyy.jpg

Ik heb weleens op een verjaardag gezeten dat ik niet wist wat ik wel en niet mocht eten, dus uiteindelijk maar niks at. Cakejes, taart en koekjes spreken voor zich. Ik blijf er nog steeds versteld van staan dat in sommige etenswaren gluten verwerkt zitten, etenswaren waarvan je het helemaal niet verwacht. Mijn oma snapt bijvoorbeeld nog steeds niet wat gluten zijn en met welke producten zij op moet letten als zij voor ons kookt. Een bouillionblokje in de soep is bijvoorbeeld voor mij een NO GO, maar zie dat maar eens op te lossen! Mijn moeder probeerde in het begin wat uit, maar dat was geen groot succes. Je kon het niet echt soep noemen, het smaakte meer als heet water met een smaakje. Maar ook zij heeft haar weg gevonden in het glutenvrij koken!

Ik snap ergens ook wel dat het voor sommige van jullie nog steeds moeilijk te begrijpen is, dat ik door mijn glutenallergie nog kan genieten van eten…. Maar wat geldt voor coeliakie, geldt ook voor mijn andere allergieën: alles went op den duur!

♥ Liefs, Louise

Een gedachte over “Blog 29★ – I’ll take you to the candy shop

 1. Astrid

  Hé toppertje! Zo goed bezig met al deze ( noodgedwongen ) onderzoeken! Je zou je bevindingen eens naar het programma “de Keuringsdienst van Waarde” moeten sturen! Daar zijn ze ook altijd bezig allerlei zaken over voedsel uit te zoeken. Misschien zit er wel eens een samenwerking in voor een “Glutenvrije special”.
  Jij bent op positieve wijze bezig van iets onaangenaams bijna iets aangenaams te maken!
  Mijn complimenten, kan iedereen wat van leren!
  Kusssssssss

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s