Blog 22★ – Nederlandse Coeliakie Vereniging

NCV.jpg

Hoi allemaal! Sinds kort heb ik mij aangemeld bij de Nederlandse Coeliakie Vereniging (NCV).

Ik ben lid geworden van de NCV, omdat je van de website www.glutenvrij.nl veel informatie kunt binnenslepen. Er staan leuke recepten op, je kan in contact komen met andere lotgenoten en je kan verschillende Dieetpassen downloaden voor in het buitenland. Bovendien steun je door je lidmaatschap de NCV, die als missie hebben het bevorderen van het lichamelijk en sociaal welzijn van mensen met coeliakie en/of dermatitis herpetiformis en aanverwante ziektebeelden. Tevens stimuleren zij wetenschappelijk onderzoek naar deze ziektes.

Al met al heb ik als nieuw lid van de NCV een aantal leuke dingen ontvangen. Ik heb een groot welkomstpakket gekregen met allemaal lekkernijen en een hand vol folders over alles omtrent coeliakie. Zo kan ik is wat andere dingen proberen, die ik anders nooit zal kopen (glutenvrije producten zijn over het algemeen héél erg duur).

IMG_2853.jpg
Mijn welkomstpakket

Als je dit allemaal ziet, lijkt het wel alsof coeliakie steeds bekender wordt. Steeds meer restaurants en lunchrooms kunnen nu ook glutenvrij serveren. Voor mijn diagnose coeliakie had ik geen idee wat het inhield, ik wist nog ineens wat gluten waren!

NCV

Ik hoorde van een vriendinnetje van mij, die sinds jongs af aan coeliakie heeft, dat bijvoorbeeld Rome een paradijs is voor mensen zoals wij. Je kunt alles glutenvrij bestellen, zelfs de originele Italiaanse pizza’s! Nederland loopt over het algemeen nogal achter met de ontwikkelingen op dat gebied. Wie weet ziet de toekomst er hier heel glutenvrij uit! Wat denken jullie?  En waren jullie eerder al op de hoogte van de auto-immuunziekte coeliakie? Of kennen jullie toevallig ook mensen in je omgeving die kampen met een glutenallergie? Let me know!

Fijne zondag iedereen!

♥ Liefs, Louise

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s