Blog 19★ – Antwerpen

Hi! Ik ben weer terug van weggeweest en mijn vriendin en ik hebben het super naar ons zin gehad. Ondanks dat Antwerpen niet helemaal in het teken van mijn allergieën staat, vond ik het afgelopen weekend zeker een blogje waardig! Alles wat je kan bedenken wat mis kan gaan, is bij ons mis gegaan haha. Maar nu we hier op terug kijken is de tijd voorbij gevlogen en kunnen we er hard om lachen. Ga er lekker voor zitten met een bak thee (wel groene of witte thee dan) en heel veel leesplezier!

Het idee was eigenlijk om naar Antwerpen te gaan om te shoppen, maar ook om nieuwe ervaringen op te doen voor mijn blog. Ik had reviews gelezen over leuke eettentjes in Antwerpen, waar je glutenvrij kan lunchen. Dat stond zeker bovenaan op ons TO-DO lijstje.

Het begon al toen we pas 5 minuten in de auto zaten richting Antwerpen. De telefoon gaat en Celeste neemt op: ”Celes, weet je wat je vergeten bent?” Shit! Daar gaan we dacht ik, we kunnen weer terug. Celeste haar zusje aan de lijn die verteld dat ze haar flesje water in de koelkast heeft laten liggen. Gelukkig niks belangrijks dus, want alles is te koop! Maar mijn bloeddruk was inmiddels al gestegen, haha.

Onze reisgids, de TomTom dus, gaf aan dat het ongeveer 2 uur rijden was vanuit Den Haag. Ik kon me niet herinneren dat ik er ooit 2 uur over heb gedaan om in Antwerpen te komen. Dat klopt ook! Want toen we eindelijk op onze eindbestemming arriveerden bleken we niet in Antwerpen, maar in Brussel te zitten. Yup, verkeerde adres ingevoerd. Toen begon de ellende, 43 minuten terug rijden richting Antwerpen.

Na 4 uur in de auto te hebben gezeten en alle omwegen en obstakels te hebben getrotseerd, hebben we de auto geparkeerd op de 6e verdieping van de parkeergarage. Lift stuk, dus dat betekent 12 trappen naar beneden met loei zware tassen (weekendje weg betekent voor mij het dubbele aan kleding mee). Hè hè, we zijn in Antwerpen!

IMG_2323.jpg
Uitzicht vanuit het hotel

Maar toen waren we er nog niet, het volgende station: ons hotel vinden. Vinden is het goede woord, want we waren ons hotel kwijt. Een aantal jaar terug ben ik samen met mijn moeder in het zelfde hotel verbleven, toen wij ook een weekendje naar Antwerpen gingen. Vandaar dat ik er zeker van was dat ik de weg nog wist. Na 3 keer pal langs het hotel te zijn gelopen, hadden we pas na 10 minuten door dat we er al die tijd al voor stonden.

Doordat we zo lang onderweg zijn geweest, hadden we vanaf 8 uur ’s ochtends niks meer gegeten. Dat sloeg als een bom in, met name door de vele stressmomenten begonnen we te trillen. Conclusie: ETEN! Maar dat gaat niet zo makkelijk met mijn glutenallergie, even snel een broodje scoren zit er voor mij niet in. Dat vind ik wel heel vervelend, het blijft een gedoe. Na 20 eetgelegenheden voorbij te zijn gelopen, zijn we uiteindelijk bij de Burger King terecht gekomen en heb ik een grote friet met een grote milkshake besteld.

Toen we de energie weer hadden om te gaan shoppen, wilde we eerst even onze tassen droppen. Dit keer was er iets mis gegaan met de reservering. In de eerste instantie geen kamer, maar na wat geregel konden we eindelijk onze hotelkamer in!

En nu rennen naar de winkels zolang ze nog open zijn, want daar komen we voor!

IMG_2343

Na veel tijd te hebben verloren aan de reis en andere dingen hebben we met de tijd die nog over was alleen maar geshopt. Winkel in en winkel uit. Viel ik niet over het afstapje van de winkel heen, ging Celeste wel door haar enkel. Maar allebei gelukkig heel goed geslaagd! Toch hebben we het niet gered om te lunchen helaas.. ☹  De nummer 2 van onze TO DO list hebben we niet voltooid! Maar hoe jammer dat ook is, is dat wel een goede reden om nog een keer terug te keren naar deze leuke stad.

Na alleen maar wat cornflakes, een friet en een milkshake te hebben genuttigd op de hele dag, werd het tijd om eens goed en uitgebreid te dineren bij het hotel. Ik had gekozen voor een heerlijke glutenvrije pasta in broccolisaus op aanrader van de chef!

IMG_2204

IMG_2320

Goede keus, het smaakte goed! Beter dan een patatje van de Burger King.

Na het diner waren we van plan om de spa in te gaan, om lekker even tot onszelf te komen na zo’n drukke dag. We waren alleen zo moe, dat we op bed zijn neergeploft en er niet meer uit gekomen zijn.

De volgende morgen hebben we lekker ontbeten, onze spullen bijeengeraapt en hebben we uitgecheckt. Helaas zijn op zondag alle winkels dicht, dus zat er niks anders op dan de kuierstokken te nemen. Om 12 uur zaten we al in de auto onderweg naar huis.

IMG_2179

Weer een nieuw avontuur voor in de boeken! Zo ziet mijn leven er dus uit, just LikeLouise.

♥ Liefs, Louise

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s