Blog 18★ – changes in life

Hoi allemaal! Momenteel ben ik een weekendje in Antwerpen, maar ondanks dat ik er niet ben staat er wel een nieuwe blog voor jullie klaar! 

Sinds februari 2016, wanneer de diagnose coeliakie is vastgesteld, ben ik glutenvrij gaan eten. Ik heb zoals jullie weten een bloedonderzoek gedaan bij mijn huisarts, waardoor ik erachter ben gekomen dat mijn lichaam niet tegen gluten kan. Ik heb zowel positief getest op de immunoglobulines IgA en IgG, wat betekent dat gluten mijn darmwand aantasten en ik van gluten af moet stappen.

Vanaf het begin van het traject heb ik er altijd positief in gestaan, ik ben ook een optimistisch persoon. ”Dit doe ik wel ff!” Zei ik tegen mezelf en anderen. Snel genoeg kwam ik erachter dat het veranderen van mijn eetpatroon en daardoor gewoontes, best wel tegenviel. Nog meer dingen om op te letten, ik werd er gek van!

past & future.jpegMaar sinds mijn levenslange glutenvrije dieet merk ik opmerkelijk positieve veranderingen aan mezelf.

Ik heb minder last van eczeem. Vorig jaar zomer durfde ik nauwelijks in een korte broek te lopen door mijn wonden van het krabben en witte plekken van mijn hormoonzalf. Ik liep niet graag in een t-shirt, ook al was het buiten 25 ºC. Maar mijn armen hebben er nog nooit zo mooi uitgezien als nu! Natuurlijk heb ik jeuk en krab ik zonder dat ik het door heb. Maar ik heb echt het gevoel dat gluten ook een steentje bijdroegen aan mijn eczeem (staat ook bekend dat eczeem vanuit de darmen komt).

Mijn hooikoorts ligt een level lager. Wat mij opviel was dat mijn hooikoorts dit jaar iets later begon. Ik weet niet zeker of dat komt door mijn glutenvrije dieet of doordat de pollen later in het land arriveerde, maar het is aanzienlijk verbeterd. Ik neem nog steeds iedere dag een pilletje in, maar een uurtje zonder mijn zakdoekjes komt steeds vaker voor!

Ik hoef minder vaak naar het toilet en heb geen buikpijn meer. Dit is denk ik wel de meest grote verandering tot nu toe. Zoals ik al eerder heb verteld, was het voor mij normaal dat ik meerdere keren per dag naar het toilet moest. Ik werd er gek van, zeker als ik uiteten of bij iemand op visite was. Het zat me dwars in het dagelijks leven! Nu gaat het beter. Ik hoef niet na iedere maaltijd naar het toilet en heb geen last van buikpijn meer gehad.

Ondanks de nadelen van een glutenvrij dieet heeft het ook veel voordelen met zich mee gebracht. Lichamelijk, maar ook geestelijk. We komen steeds een stapje verder, verder in de goede richting! Ik geniet van de dingen die ik in het leven doe en ben blij met zulke lieve ouders, familie, vriendinnen en vrienden. Af en toe even mooi om stil te staan bij de tijd, om te waarderen wat je hebt!

Fijne dag allemaal en tot snel.

♥ Liefs, Louise

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s