Blog 16★ – voorbereidingen vakantie

Voor mijn diagnose coeliakie was de vakantie, in de zomer van 2016, naar Mallorca al een feit. Heerlijk weer terug naar het hotel waar ik vorige zomer ook ben verbleven. Een all inclusive vakantie en je hebt geen omkijken naar! Maar door mijn glutenallergie heeft eten wat meer aandacht nodig. Mag ik bijvoorbeeld zelf dingen meenemen van thuis? Ik ging op onderzoek uit, want zoals de meesten wel weten kom ik niet graag voor verrassingen te staan. Ik wil optimaal kunnen genieten van mijn vakantie en daar hoort lekker eten bij!

Door mijn research op internet kwam ik erachter dat mensen met coeliakie meer kilo’s mogen in het vliegtuig! Hoeveel kilo dan? Maar liefst 15 kilo extra! Gelukkig had ik niet al extra kilo’s gekocht bij Transavia, uhum…. maar alsnog is dat geen probleem. Nu hoef ik niet te kiezen welke schoenen ik meeneem, ik neem ze gewoon allemaal mee!

schoenetic
Zoiets denk ik?
Om dit te kunnen verwezenlijken, moet er eerst contact opgenomen worden met Transavia. Zij moeten namelijk een aanmelding doen voor mijn medische bagage (klinkt interessant, vind je niet?) mits je een doktersverklaring in bezit hebt. Die had ik niet, dus eerst even een afspraak maken bij de huisarts om de verklaring aan te vragen.

chin

Altijd vermakelijk even wachten bij de huisarts. Liggen genoeg folders om de tijd te doden, haha. Leer je nog wat van!

Wat trouwens super handig is, is dat je tegenwoordig via Whatsapp contact op kunt nemen met Transavia! Via het volgende nummer: +31 6 13022900 kun je je vragen stellen. Ze zijn heel vriendelijk en helpen je graag verder. Niet eindeloos meer aan de telefoon hangen, wat een uitkomst!

IMG_2058Hup, de verklaring heb ik op zak en Transavia heeft een aantekening gemaakt bij ons boekingsnummer. Nu hoef ik alleen op Schiphol mijn doktersverklaring te laten zien en ben ik ready to go! Mijn handbagage mag ik ook volproppen, dat komt goed uit voor die lange wachttijden op Schiphol. Naast meer schoenen in mijn koffer neem ik ook wat etenswaren mee. Ik denk aan mijn favoriete choco muesli en glutenvrije crackers bijvoorbeeld, altijd handig voor het ontbijt. De warme broodjes, pannenkoeken en cruesli mag ik daar natuurlijk niet. JAMMER! Spaanse pannenkoeken zijn verrukkelijk, voor jullie zeker het proberen waard.

Verder heb ik gelezen op internet dat sommige hotels rekening houden met voedselallergieën. Ik weet niet zeker of het hotel waar ik heen ga dat ook doet, maar dat ga ik informeren. Ik ga een mail sturen naar het hotel, in mijn beste engels haha, of zij rekening houden met allergieën, zoals een glutenallergie. En zo niet of zij daar dan een andere oplossing voor kunnen bieden. Niet geschoten is altijd mis!Schermafbeelding 2016-05-16 om 15.32.55

Tot slot ben ik via het coeliakieforum veel restaurants tegen gekomen waar je lekker glutenvrij zou kunnen eten in Mallorca. Maar ik vind het zonde om daar iedere dag gebruik van te maken, omdat wij een all inclusive pakket hebben waar je veel geld voor betaald. Wel heb ik een Dieetpas, oftewel een kaartje in het Spaans, waarop mijn glutenallergie zorgvuldig wordt uitgelegd (zie foto rechts). Deze pas is in meerdere talen beschikbaar.

 

 

Dit is tot nu toe mijn plan van aanpak en de ontwikkelingen volgen nog! Gaan jullie dit jaar nog op vakantie?

♥ Liefs, Louise

 

 

 

 

2 gedachten over “Blog 16★ – voorbereidingen vakantie

  1. Jacqueline

    Een hele goede voorbereiding hoor, super! Zo kom je niet voor onverwachte dingen te staan. Zowel in Frankrijk als in Belgie hebben de grote supermarkten (bv Carrefour) ook glutenvrije voedingsmiddelen te koop. Handig om te weten toch!
    Leuk om je blog steeds weer te lezen, heel informatief! Xx

    Like

  2. Pingback: Blog 32★ – het aftellen is begonnen – LikeLouise

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s