Blog 15★ – bizarre allergieën

Het klinkt heel raar, maar ook mobiele telefoons kunnen uitslag veroorzaken. Jeuk en blaren op oor en kaak komen steeds vaker voor. Je zou denken dat het niet alleen een allergie voor GSM toestellen is, maar het gaat eigenlijk over een allergie voor nikkel! Ben je benieuwd naar meer bizarre allergieën? Lees dan verder!

 

Ik dacht dat ik met al mijn allergieën het kneusje van de familie was. Maar wat sommige mensen hieronder allemaal voor allergieën hebben, is nog veel erger!

Allergie voor:

WATER

Hoe kun je nou allergisch zijn voor water? Ons lichaam bestaat tussen de 52 – 63% uit water! Maar deze mensen zijn allergisch voor water in aanraking met de huid. Ongeveer 1 op de 23.000.000 mensen heeft hier last van. Ze reageren op de ionen in niet gedestilleerd water, maximaal 1 minuut in bad of onder de douche want anders kunnen er heftige reacties optreden. Reacties zoals zweten en pijnlijke uitslag zijn vanzelfsprekend.

HOUT

Een allergie voor hout is toch niet zo erg, zolang je maar geen houthakker bent? Maar deze mensen hebben een allergie voor al het hout, waaronder ook papier valt. Deze mensen kunnen dus onmogelijk hun billen afvegen met WC papier. Tja, hoe zou jij dat dan doen? Maar gelukkig bestaan er tegenwoordig computers en laptops, zodat je pen en papier wel achterwege kan laten.

WC papier

KOU 

Een allergie voor kou wordt ook wel met een mooi woord cold uricaria genoemd. Als de huid in aanraking komt met kou wordt de huid rood en zwelt het op. Mensen gaan dus helemaal warm ingepakt van top tot teen naar buiten. De enige oplossing is verhuizen naar een warm land!

ZON

Daarentegen zijn er ook mensen die allergisch zijn voor de zon. En nee, we hebben het hier niet over vampieren. Deze allergie heet foto uticaria. Iedereen wordt wel rood van de zon, maar deze mensen krijgen last van netelroos, huiduitslag, pijnlijke huid na ieder contact met de zon. Deze mensen gaan dus alleen volledig aangekleed naar buiten, ook als de zon schijnt met 30 °C.

FITNESS

Je hoort weleens mensen (voornamelijk vrouwen) roepen dat ze allergisch zijn voor sporten, maar dat is wel degelijk mogelijk. Deze mensen leiden aan exercise-induced anaphylaxis. WAT??!! Door een combinatie van sporten en een bepaald type eten of medicijn zorgt dat voor een reactie. Het lichaam raakt dan volledig in de war en kan niet goed functioneren.

IMG_2040

SEKS

Sommige vrouwen zijn allergisch voor het sperma van de man. Maar dames niet getreurd, gelukkig is hier een behandeling voor!

  1. Altijd een condoom gebruiken
  2. De vrouw laten wennen aan de dosering. Beginnend met een kleine dosering, waarna het steeds verder wordt opgebouwd.

ETEN & DRINKEN

Deze allergie komt zo weinig voor dat het nog geen naam heeft gekregen. De Australische jongen Kaleb Bussenschutt is allergisch voor al het eten en drinken, behalve voor water en 1 soort limonadesiroop. Hij is op dit moment de enige op de wereld en artsen vinden het een raadsel. 20 uur per dag zit hij aan de sondevoeding, omdat hij anders niks binnen krijgt.

 

Deze top 8 van bizarre allergieën liet me even inzien dat het altijd erger kan. Fijne pinksterdagen allemaal!

♥ Liefs, Louise

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s