Blog 14★ – 2016 slecht jaar voor mensen met hooikoorts

Slecht nieuws voor mensen met hooikoorts! Volgens het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) blijkt dat dit jaar op uitzonderlijk veel dagen pollen in de Nederlandse lucht zitten. Vooral als je gevoelig bent voor pollen van de elzenboom (moet ik maar net het (on)geluk hebben dat ik allergisch ben voor alle bomen).

FullSizeRender (2)

Laatst las ik het nieuws dat 2016 een slecht jaar is voor mensen met hooikoorts.

IMG_2015.jpg

Zoals ik heb verteld heb ik last van hooikoorts. Niezen, snotteren, tranende ogen ik heb het allemaal! Elke avond als ik ga slapen staat er standaard een rol WC papier naast mijn bed, waar ik dan ook altijd gebruik van maak. Mijn vriendje, Mitchell, weet alweer hoe laat het is als ik ’s nachts over hem heen moet klimmen om bij mijn WC rol te kunnen komen. Overal vind je mijn snotlappen, tot ergernis van anderen.

Van de week ben ik langs mijn huisarts geweest (hierover later meer) en was ik eigenlijk wel benieuwd naar mijn score wat betreft mijn gras- en boompollen allergie. Zie hieronder de uitslag:

uitslag

Mijn huisarts heeft nog nooit zo’n hoge waarde gezien. Want zoals je ziet, is een score van 0-0.34 veilig en alles daarboven wordt als allergie beschouwd. Een waarde van 69.50 en 46.40 is net iets te hoog denk ik….

Je kan hieruit wel concluderen dat ik een echte hooikoorts freak ben!

Hooikoorts is gewoon erg vervelend. Nu heb ik wel een paar tips die ik zelf ook toepas om de hooikoorts aanvallen te verminderen:

  1. Draag buiten een zonnebril. De zonnebril beschermt je ogen tegen het binnendringen van pollen.
  2. Probeer als je ogen jeuken niet in je ogen te wrijven. De pollen die aan je handen kleven kunnen dan in je ogen komen waardoor het kan verergeren. Je kan je ogen beter koelen met een nat washandje.
  3. Stofzuig regelmatig je slaapkamer en verschoon regelmatig je bed.
  4. Gooi als je thuis komt direct je kleding in de was. Daarnaast ben ik erachter gekomen dat ’s avonds een douche nemen ook helpt. Ik slaap rustiger en wordt minder vaak wakker van het gesnotter.
  5. Breng wat crème of vaseline aan rond je neus als je naar buiten gaat. Dit beschermd de huid tegen directe prikkeling van pollen.
  6. Was vaak je handen.

Houd er rekening mee dat er op het platteland drie tot vijf keer zoveel stuifmeel in de lucht zit als in de stad. Ook rond drukke autowegen zweeft er meer stuifmeel in de lucht. Aan zee en in de bergen bevat de lucht juist minder stuifmeel. Handig om hier rekening mee te houden bij het kiezen van een vakantiebestemming!

Maar de belangrijkste tip van mij is: blijven lachen! Of dit nou met rode ogen of met een verstopte neus is. Als je veel lacht is namelijk je immuunsysteem beter en ben je daardoor minder vatbaar voor infecties. Dat is mooi mee genomen, haha.

Sterkte voor alle andere hooikoorts patiënten, ik nies met jullie mee!

♥ Liefs, Louise

P.S. wist je dat een lange zoensessie ook helpt tegen hooikoorts? Zo is gebleken uit Japans onderzoek dat een halfuur durende kus de verschijnselen van hooikoorts doen verminderen, doordat de productie van het stofje dat hooikoorts opwekt (histamine) wordt verminderd! Ga ik zeker uitproberen….

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s