Blog 11★ – glutenvrij ontbijten

IMG_1955 (1)

Donderdag 5 mei hebben mijn familie en ik ontbeten bij restaurant Baklust. Baklust is de eerste biologische en vegetarische lunchroom van Den Haag, met de keuze voor mensen die graag glutenvrij willen eten. Door mijn glutenallergie is het enorm lastig om uiteten te gaan. Maar mijn moeder kwam via het coeliakieforum, op het idee om gezellig met z’n alle ouderwets een glutenvrij hapje te gaan eten!

 

Het gezellige en kleine restaurantje bevindt zich op de Veenkade in Den Haag. Wat mij meteen opviel, was dat het personeel ontzettend vriendelijk was en wij met open armen werden ontvangen.

IMG_1952

Als voorafje kregen wij een lekker kopje koffie of thee naar keuze. De theeleuten kozen allemaal voor witte thee! Wil je meer lezen over witte thee? Klik hier voor de link naar mijn vorige post. 

Wat super tof was, was dat mijn moeder en opa allebei met mij meededen met een glutenvrij ontbijt. Mijn moeder kookt vanaf mijn diagnose coeliakie glutenvrij en eet iedereen ’s avonds thuis daarom glutenvrij mee. Maar dat zijn meestal de lekkere dingen. Bijvoorbeeld mijn brood is minder te harden, het is droog en valt uit elkaar. Thuis ben ik de enige die het eet. Vandaar dat ook mijn moeder benieuwd was naar de smaak van een glutenvrij ontbijt.

Aaaaaah! Er was zoveel keus! Ik heb in tijden niet zo lekker ontbeten.

IMG_1949.jpg

IMG_1950.jpg
Een boekweit pannenkoek met banaan

Ik had, op aanrader van Remco, gekozen voor een boekweit pannenkoek met banaan. Heerlijk! En alsof dat niet genoeg was, als dessert een stukje glutenvrije chocoladetaart.

(Daar kon ik geen foto van maken, het chocoladetaartje was denk ik binnen 2 seconde op)

Mijn moeder en opa hadden iets anders besteld:

IMG_1951.jpg
Een omelet met tomaat en mozzarella met een glutenvrij broodje

Ziet er ook heerlijk uit toch? 

Naast dat het hartstikke gezellig was met de familie, was het wederom ook leerzaam. Remco wist heel veel te vertellen over gluten en gaf mij tips voor lekkere recepten.

Restaurant Baklust is een dikke aanrader om eens een ontbijtje te reserveren! Ik kom hier zeker terug.

Photo (2)

Fijne dag vandaag en geniet van het mooie weer! ☀

♥ Liefs, Louise

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s