Blog 9★ – 8 tips tegen jeuk

Hoi iedereen! Omdat men ook wel zegt dat jeuk erger is dan pijn (geloof me, dat is waar) heb ik 8 tips tegen jeuk. Sommige dagen word ik gek van de jeuk en zijn dit de tips waar ik naar toe grijp!

Dit plaatje beschrijft wel heel goed mijn vicieuze cirkel:

jeuk

Tips tegen jeuk

  1. Niet krabben! Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan natuurlijk. Mijn nagels houd ik ieder geval kort, scheelt bloederige plekken.
  2. Wordt bewust van het krabben. Om het krabben te stoppen is het van belang dat je er bewust van wordt dat je niet automatisch gaat krabben wanneer je erge jeuk hebt. In plaats van het krabben heb je een andere “automatische” reactie nodig zonder er over na de denken. Zelf heb ik die nog niet gevonden, haha.
  3. Niet te warm douchen. In de zomer is dat prima, maar in de winter als het vriest valt dat tegen.
  4. Na het douchen je direct insmeren met een olie of vette crème. Moet je geen haast hebben en een panty of skinny jeans willen aantrekken.
  5. Glutenvrij eten. Daar ben ik nu sinds 3 maanden mee bezig, merk wel wat verschil (later hier meer over) maar het effect moet denk ik grotendeels nog blijken.
  6. Afleiding zoeken! Shoppen helpt bij mij altijd.
  7. Drink veel water en brandnetelthee. 
  8. Koelen met koud water. Jammer dat ik geen vriezertje op school of in de auto heb, maar daarentegen helpt een flesje water ook aardig op weg.

Ik hoop dat jullie hier ook iets aan hebben en als het moment zover is, dat de jeuk toeslaat, dit een lijstje is waar je nog eens op kunt terug kijken!

Nou, als ik dit lees denk ik bij mezelf: het houd me in ieder geval lekker bezig!

♥ Liefs, Louise

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s