Blog 8★ – huidverzorging

IMG_1534

Hoi iedereen! Door mijn allergieën gebruik ik huidverzorging van De Tuinen. Hier vind je crèmes en reiniging op natuurlijke basis. Mijn producten zijn vrij van parfum, parabenen en enkele andere stoffen.

Mijn huid kan nogal droog aanvoelen door mijn eczeem. Vandaar dat ik een vette dagcrème en olie gebruik om mijn huid goed vet te houden (droogheid zorgt voor meer jeuk). Mijn dagcrème was op en wilde dit keer een andere proberen. Ik was opzoek naar een vettere substantie dan voorheen, zonder dat het na het opbrengen als een dikke laag op mijn huid zou aanvoelen.

IMG_1723

IMG_1724.jpg

Met mijn allergenenlijstje ga ik ongeveer het hele assortiment af om te checken welke stoffen in de producten zitten. Ik ben fan van de lijn ZARQA. Zarqa is zuiver, natuurlijk en mild ontwikkeld om risico op allergie te minimaliseren. De producten zijn probleemoplossend en geven de huid wat het nodig heeft. De twee belangrijkste allergieën als gevolg van gebruik van huidverzorging zijn parfum en conservering. Daarnaast kunnen veel andere synthetische ingrediënten als paraffine, kleurstoffen en parabenen allergische reacties oproepen. Zarqa kiest bewust voor natuurlijke en plantaardige werkstoffen die de huid in balans brengen! Neem eens een kijkje op de site van Zarqa voor meer informatie.

IMG_1725

De dagcrème en douchegel die ik gebruik op dit moment:

FullSizeRender.jpg

amandelolieVerder gebruik ik voor mijn lichaam, als bodylotion, amandelolie. Pure amandelolie wordt voornamelijk gebruikt voor de droge en gevoelige huid. De olie trekt snel in en mijn huid voelt daarna heerlijk zacht aan. De medewerkster van De Tuinen raadde eerst aan, omdat ik op zoek was naar een vette dagcrème, de olie ook als dagcrème te gebruiken. Hier heb ik niet voor gekozen, omdat ik bang was dat ik mijn poriën zou verstoppen (heb snel last van puistjes) en omdat er geen SPF in zit. Maar het is wel degelijk mogelijk!

Amandelolie is nog meer te gebruiken voor:

  • Donkere kringen en wallen
  • Het haar → als haarmasker en voor de gespleten punten.

Ook zonder een allergie zijn deze producten aan te raden. Je huid goed verzorgen en gezond houden is geen overbodige luxe, zeg ik als toekomstig huidtherapeut. Verder is het natuurlijk ook belangrijk om gevarieerd te eten, veel water te drinken, te zorgen voor weinig stress en voldoende nachtrust.

♥ Liefs, Louise

P.S. wist je al dat je je nu kan abonneren op mijn blog? Vul op mijn homepagina je email-adres in onder het kopje ‘Volg blog via email’ en ontvang een mailtje bij iedere nieuwe post!

Een gedachte over “Blog 8★ – huidverzorging

  1. Pingback: Blog 61★ – workshop natuurlijke make-up – LikeLouise

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s