Blog 7★ – het geheim van verschillende thee

Image 29-04-16 at 12.30 (1)

Ik ben tegenwoordig vaak in de Tuinen of in een reformwinkel te vinden door mijn allergieën. Voor mij: the place to be!

de tuinenDe laatste keer dat ik er was viel mijn oog erop dat ze veel verschillende soorten groene thee verkopen. Sinds een aantal maanden drink ik minimaal 2 kopjes groene thee per dag: één in de ochtend en één in de avond. Ik had gelezen dat groene thee goed is voor de huid, zuiverend werkt en ook nog eens kan helpen als je gewicht wilt verliezen. Ik dacht dat zijn de dingen waar ik wat aan heb!

In groene thee zit een combinatie van catechine en cafeïne, hierdoor gaat je stofwisseling omhoog en verbrand je sneller! Er zitten ook veel oxidanten in die sterker zijn dan vitamine C en E.

De medewerkster van De Tuinen legde uit dat het niet meteen werkt als je één kopje drinkt, maar dat je dagelijks 2 – 4 kopjes moet drinken om het gewenste effect te bereiken. En de inname over de gehele dag verdelen in verband met de hoeveelheid catechine. Hup, groene thee in mijn mandje! Ook gaf ze me de tip om af en toe een kopje brandnetelthee te drinken. Brandnetelthee zuivert je bloed en is goed tegen eczeem.

IMG_1675.jpg

Terwijl ik door dit nieuws allerlei groene thee in mijn mandje deed stuitte ik op witte thee, wat mij totaal onbekend was. Ik had wel eerder in een vlog van Laura Ponticorvo opgevangen dat witte thee goed is voor de huid en rimpels tegengaat. Zij heeft een prachtige huid en zegt dat de originele witte thee daar zeker een steentje aan heeft bij gedragen. Na mijn research op internet ben ik erachter gekomen dat witte thee nog meer gezondheidsvoordelen heeft in vergelijking tot groene thee en de eiwitten remt die het collageen en elastine in je huid afbreken. Helaas wordt er vanaf ons 25e levensjaar steeds minder collageen aangemaakt en is dat de oorzaak van het ontstaan van rimpels. Gelukkig heb ik nog even en ben ik er vroeg bij, haha!

laura witte thee
Laura Ponticorvo in MIJN 5 BEAUTY GEHEIMEN

Dus kort samengevat: drink witte thee en ga (op een natuurlijke manier) de rimpels tegen! Verder kan witte thee zelfs ziekteverwekkers te lijf gaan. Dit komt doordat witte thee boordevol antioxidanten zit. Witte thee heeft dus een geneeskrachtige werking.

Ik ben fan van de verschillende soorten thee! Als jij er ook voor kiest om deze theesoorten uit te proberen, laat me weten wat je ervan vind. Ik ben erg benieuwd naar jullie ervaringen!

♥ Liefs, Louise

 

2 gedachten over “Blog 7★ – het geheim van verschillende thee

  1. Pingback: Afl. 3☼ – green tea – LikeLouise

  2. Pingback: Blog 11★ – glutenvrij ontbijten – LikeLouise

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s