Blog 4★ – kokkerellen

Iedereen kent wel dat gevoel, het gevoel dat het water uit je mond loopt. Vooral als je iets niet mag eten of als je aan de lijn bent. Alles wat niet mag of wat je niet wilt is extra aantrekkelijk. Dat gevoel van watertanden had ik vorige week.

IMG_1603

Mijn vader en broer zaten lekker van een pizza te genieten. Alleen van de geur kreeg ik al trek! Vooral omdat ik sinds mijn diagnose coeliakie geen pizza meer heb aangeraakt. Wat aan de ene kant goed uitkomt, want zoals iedereen wel weet is pizza een grote calorieënbom. Vooral nu de zomer eraan komt is het niet verkeerd om een beetje op te letten met wat je eet.

Ik ben niet de beste kok, eerlijk gezegd kook ik nooit. Ik ben achttien jaar en daar moet een keer verandering in komen, vind je ook niet? De interesse was er niet en mijn moeder bereidde eigenlijk altijd alle maaltijden. Nu ik meer over eten moet nadenken en mijn moeder een beetje wil ontlasten, wordt het tijd om eens de handen uit de mouwen te steken!

Ik ben op google gaan zoeken waar ik een glutenvrije pizzabodem kan scoren. Verder wilde ik mijn pizza beleggen met grotendeels gezonde ingrediënten. Zo zag mijn boodschappenlijstje eruit:

✔  Glutenvrije pizzabodem 
✔  Tomatenpuree
✔  Gesneden tomaten
✔  Rode paprika
✔  Verse ananas
✔  Geraspte kaas

Alle spullen in huis, dus kokkerellen maar!

26008978fcdc3244803957d91225a45b

TA DA!

De pizza 10 minuutjes in de oven en voilá! Hij smaakte heerlijk. Ik proefde weinig verschil met een ‘normale’ pizza. Ik vond mijn eigen pizza zelfs iets minder vet en had meer smaak.

 

Een minpuntje was dat mijn moeder zei dat ik dit vaker mag gaan doen. Het moet geen gewoonte worden hè, haha.

Zo heb ik mijn allereerste maaltijd bereid en is de missie voor mij geslaagd! Pizza la Louis misschien een tip voor een makkelijk en snel diner vanavond?

Als er nog andere ideeën zijn voor een maaltijd die voor mij (als beginner) makkelijk te bereiden is, hoor ik het graag!

Een fijne dag vandaag ondanks het slechte weer op Koningsdag! 

Schermafbeelding 2016-04-26 om 20.17.26

♥ Liefs, Louise

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s