Blog 1★ – mijn allereerste post!

Hi! Nog een keer van harte welkom op mijn blog! Hier wil ik graag mijn verhaal met jullie delen.

Tja, mijn eerste post.. waar moet ik beginnen? Er is voor mij zoveel gebeurd in zo’n korte tijd! Laat ik maar beginnen bij de meest recente ontwikkeling: coeliakie.

ik heb coeliakie

Sinds februari van dit jaar ben ik erachter gekomen dat ik de auto-immuunziekte coeliakie heb en vanaf dit moment levenslang een glutenvrij dieet moet volgen. Ik ben naar de huisarts gegaan wegens buikklachten en een ”overproductieve stoelgang” om het maar even zo te zeggen. Al een zeer lange tijd ben ik beste vriendjes met het toilet maar daar moest een einde aan komen. Iedere keer nadat ik iets gegeten had (meestal na de drie hoofdmaaltijden) zat ik weer. Dit kon toch niet goed zijn? Na een flink aantal uren research op het internet stuitte ik een aantal keer op de termen ”glutenintolerantie” en ”coeliakie”. Ik ben langs gegaan bij mijn huisarts en heb mijn verhaal verteld. Één keer bloedprikken was voldoende; daar was de uitslag, ik heb een glutenallergie!

Nu de coeliakie een feit is, is een ander eetpatroon noodzakelijk. Maar hoe ga ik dit aanpakken? Wat mag ik wel en wat mag ik niet? Op ontdekkingsreis dan maar! Op internet is gelukkig veel informatie te vinden, ook zijn er veel blogs die ik regelmatig lees. Bijvoorbeeld Miss Glutenvrij, een leuke blog waar mijn moeder en ik regelmatig nu recepten vandaan halen.

image1
Glutenvrij schap van Jumbo

De supermarkt kost tegenwoordig veel tijd, waar ik eerst doorheen raasde moet ik nu plaats voor maken. Het lezen van alle etiketten valt niet mee, mijn briefje met de ingrediënten heb ik standaard in mijn hand. Waar let ik dan op? Gluten zijn een soort eiwit in granen. Tarwe, rogge, spelt, gerst en haver bevatten grote hoeveelheden gluten.

Hiervoor was ik geen voorstander van ontbijten. Een witte boterham of een cracker met pindakaas was meestal mijn begin van de dag. Lekker makkelijk! Maar makkelijk is nu voorbij. Een glutenvrije cracker is nu een mogelijkheid, maar het beleg is ook alweer een probleem. Te moeilijk voor mij in de ochtend om hier over na te denken, ik kies nu voor glutenvrije cruesli met melk! Ik hoop dat er in de toekomst voor mij meer variaties zijn, zonder er té veel werk aan te hebben in de ochtend haha.

Waar het op neer komt is dat ik af moet stappen van dingen die ik altijd standaard at, een nieuwe levensstijl zonder gluten. Maar al doende leert men!

 

♥ Liefs, Louise

 

 

3 gedachten over “Blog 1★ – mijn allereerste post!

 1. Lilian

  Lieve Louise, wat ontzettend vervelend lijkt mij om hier last van te hebben. Maar zoals ik jou ken ga jij hier weer op een hele mooie positieve manier mee om! Ik denk dat veel mensen blij zijn met jou geweldig uitziende blog! Veel succes en ik volg je! lieve groet, Lilian

  Geliked door 1 persoon

 2. Mariele Poot

  Ik weet al dat je vader trots op je is, hij vertelt het namelijk dagelijks en ook al vertelt hij niets dan zien we het aan hem. Maar nu weet ik het helemaal zeker, wat een positiviteit laat je hier zien. Iets vervelends pak je aan en ga je te lijf! success meid, gaat je lukken.
  hartelijke groet, Mariele Poot, collega van je vader

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s